Historie

I 1966 samlet en gjeng karer seg i Eidsvoll. De var alle interessert i dykking, og målet var å starte en dykkeklubb. Resultatet ble Eidsvoll dykkeklubb, stiftet 17. november 1966.

0010-1969-arsmotevalg

Gammelt og nytt styre etter årmøtevalget i 1969: Olav Stein Vandvik, Per Martinsen, Joar Wenger, Ragnar Stinesen, Alv Rygg, Dag Holum og Jens Erik Julsrud

Eidsvoll dykkeklubb er en av Norges eldste dykkeklubber. Vi har i dag ca. 100 medlemmer med både fridykkere og apparatdykkere på medlemslista. Vi er organisert som et idrettslag og er medlem av Norges Dykkeforbund, et særforbund i Norges Idrettsforbund.

002-1968-eidsvollhallen-kurs

Dette bildet er tatt i 1968, og viser ‘aspiranter’ fra et av klubbens aller første kurs

Vi kan i dag tilby våre medlemmer organisert trening i Eidsvollhallen (svømmehallen) på tirsdager, torsdager og lørdager, og i Råholt Bad på onsdager. I tillegg har vi fri luftfylling på Myhrer brannstasjon. Vi har to båter og diverse utstyr til utlån og bruk på turer etter bestemte retningslinjer. Vi har også organiserte turer med som regel to langturer i året, hvor det blir organisert transport av deltakerne. Vi avholder medlemsmøter med varierende tema gjennom året. Vi utdanner også nye fridykkere og apparatdykkere som regel hvert år.

img_0173

Noen av klubbens medlemmer foran dykkebussen (klubbens buss nr. 3) ved et besøk til Gulen dykkesenter i 2007

I tillegg til siden du er på nå, kan du også følge oss på vår Facebookside https://www.facebook.com/eidsvolldykkeklubb/. Denne er åpen for alle. Melder du deg inn får du også tilgang til en lukket medlemsside.

Ønsker du mer info om oss kan du gjerne ringe vår leder Geir Wennevold på 91797784, eller sende en mail til leder@eidsvoll-dk.no